Zomercursus schilderen 2024

Zomercursus schilderen

Voor beschikbaarheid: mail naar matheybeaudot@gmail.com.

Van: 23 juni t/m 29 juni en van 18 augustus t/m 24 augustus 2024.

Cursusleider

In de zomer van 2024 verzorgt Ine de Cock weer de cursus schilderen. Cursisten worden individueel begeleid. Beginners worden stap voor stap begeleid, als je al ervaring hebt kun je zelfstandig werken en word je van goede tips voorzien. In het huis bevindt zich een volledig geoutilleerd atelier maar er kan ook buiten gewerkt worden, onder de overkapping of in de tuin. De maximale groepsgrootte is 8 personen. Je kunt telefonisch met haar contact opnemen (06-176 660 91) als je meer wil weten.

Schilderen

Bij de keuze van het onderwerp (eventueel geïnspireerd door de omgeving) begeleid ik je individueel, waarbij compositie, perspectief en kleurgebruik aan de orde komen. Nadat het onderwerp is uitgewerkt in schetsvorm (potlood/houtskool) kun je kiezen om een ’traditioneel’ schilderij te maken (acryl), of een werk te maken in gemengde technieken (mixed media*).’ Doeken en verf kunnen zelf meegenomen of ter plekke aangeschaft worden. Het gebruik van materialen (kwasten, ezels, etc.) is inbegrepen.

Programma

Zondag: aankomst en kennismaking (diner). Maandag en vrijdag werken we ’s ochtends en ’s middags. Dinsdag, woensdag en donderdag wordt er ’s ochtends onder begeleiding gewerkt, ’s middags kan je vrij werken of de streek verkennen (vrij programma/excursie). Vrijdagmiddag zitten we met een hapje en drankje rond de gemaakte werken. Vertrek zaterdag na het ontbijt.

Kosten

Afhankelijk van de kamer ligt de prijs tussen ongeveer € 475,- en € 730,-. Dit is inclusief vijf cursusdagen, ontbijt, een welkomstdiner, 5x lunch en afsluitende borrel. Je kunt vrijblijvend een gespecificeerde prijsopgave opvragen.

Contact

Informatie over verblijf en reserveringen: matheybeaudot@gmail.com.
Meer informatie over de cursus: ine.decock@xs4all.nl.

* Mixed media is geen strak afgebakend begrip. Op een vrije, associatieve manier wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, vaak nog herkenbaar in hun oorspronkelijke hoedanigheid. Collage wordt gezien als de oervorm.