Zomercursus boetseren 2021

Zomercursus boetseren in Frankrijk 2021

Voor beschikbaarheid: mail naar matheybeaudot@gmail.com.

Van: 18 – 24 juli 2021 en van 25 – 31 juli 2021.

Cursusleider

Jannie Benthem. Zij is in 1992 afgestudeerd aan de kunstacademie in Arnhem en is sindsdien werkzaam als kunstenaar en docent in Nijmegen. Voorbeelden van haar eigen werk en van haar cursisten zijn te vinden op: www.janniebenthem.nl.

Jannie Benthem

Workshop

Tijdens deze gevarieerde cursus ga je meerdere beelden boetseren met verschillende materialen en technieken. Elke dag krijg je een inspirerende opdracht aangeboden! Zo maak je een gipsen beeld in de stijl van de kunstenaar Giacometti. En je gaat modelboetseren met klei, waarbij je leert over de verhoudingen van het menselijk lichaam. Ook ga je een mal maken waarmee je objecten uit de natuur gaat afdrukken. Om een mooi eindresultaat te krijgen leer je hoe je de gemaakte werkstukken kunt patineren. Deze cursus is zowel voor beginners als voor mensen met ervaring. Iedereen wordt op zijn eigen niveau begeleid. Er is plek voor 6 deelnemers.

Programma

In de ochtend, na het ontbijt, werk je onder leiding van Jannie in het atelier of buiten in de tuin. Na de gezamenlijke lunch kun je zelfstandig doorwerken of op een andere manier je tijd doorbrengen. Op woensdag ben je vrij en kun je de omgeving verkennen (een mooie wandelingen maken, het historische stadje Beaune bezoeken of deelnemen aan een wijnproeverij), maar je mag natuurlijk ook lekker doorwerken in het atelier of luieren in de tuin. Op vrijdagmiddag sluiten we de week af met een uitgebreide borrel en een expositie van de gemaakte werkstukken. Je vertrekt zaterdag na het ontbijt.

Kosten

€ 550,- per persoon op 1 tweepersoonskamer met wastafel
€ 610,- 1 persoon op kamer zonder wastafel
€ 670,- 1 persoon op kamer met wastafel
Inbegrepen zijn de cursus, 6 overnachtingen, elke dag ontbijt en lunch en koffie/thee, een gezamenlijk welkomstdiner op zondagavond en afscheidsborrel op vrijdagmiddag. Ook de materialen voor de workshop zijn inbegrepen.

Contact

Informatie over verblijf en reserveringen: matheybeaudot@gmail.com.
Informatie over cursus: janniebenthem@hotmail.com.

  • aan het werk