Zomercursus boetseren 2024

Zomercursus boetseren in Frankrijk 2024

Voor beschikbaarheid: mail naar matheybeaudot@gmail.com.

Van: 21 t/m 27 juli 2024.

Cursusleider

Jannie Benthem. Zij is in 1992 afgestudeerd aan de kunstacademie in Arnhem en is sindsdien werkzaam als kunstenaar en docent in Nijmegen. Voorbeelden van haar eigen werk en van haar cursisten zijn te vinden op: www.janniebenthem.nl.

Jannie Benthem

Workshop

Tijdens deze gevarieerde cursus ga je meerdere beelden boetseren met verschillende materialen en technieken. Elke dag krijg je een inspirerende opdracht aangeboden! Zo maak je een gipsen beeld in de stijl van de kunstenaar Giacometti. En je gaat modelboetseren met klei, waarbij je leert over de verhoudingen van het menselijk lichaam. Ook ga je een mal maken waarmee je objecten uit de natuur gaat afdrukken. Om een mooi eindresultaat te krijgen leer je hoe je de gemaakte werkstukken kunt patineren. Deze cursus is zowel voor beginners als voor mensen met ervaring. Iedereen wordt op zijn eigen niveau begeleid. Er is plek voor 6 deelnemers.

Programma

In de ochtend, na het ontbijt, werk je onder leiding van Jannie in het atelier of buiten in de tuin. Na de gezamenlijke lunch kun je zelfstandig doorwerken of op een andere manier je tijd doorbrengen. Op woensdag ben je vrij en kun je de omgeving verkennen (een mooie wandelingen maken, het historische stadje Beaune bezoeken of deelnemen aan een wijnproeverij), maar je mag natuurlijk ook lekker doorwerken in het atelier of luieren in de tuin. Op vrijdagmiddag sluiten we de week af met een uitgebreide borrel en een expositie van de gemaakte werkstukken. Je vertrekt zaterdag na het ontbijt.

Kosten

Afhankelijk van de kamer ligt de prijs tussen ongeveer € 575,- en € 830,-. Dit is inclusief vijf cursusdagen, ontbijt, een welkomstdiner, 5x lunch en afsluitende borrel. Je kunt vrijblijvend een gespecificeerde prijsopgave opvragen.

Contact

Informatie over verblijf en reserveringen: matheybeaudot@gmail.com.
Informatie over cursus: janniebenthem@hotmail.com.

  • aan het werk