Zomercursus boetseren 2020

Zomercursus boetseren in Frankrijk

Voor beschikbaarheid: mail naar matheybeaudot@gmail.com.

Van: 12 – 18 juli 2020 en van 19 – 25 juli 2020

Cursusleider
Jannie Benthem. Zij is in 1992 afgestudeerd aan de kunstacademie in Arnhem en is sindsdien werkzaam als kunstenaar en docent in Nijmegen. Voorbeelden van haar eigen werk en van haar cursisten zijn te vinden op www.janniebenthem.nl.

Cursusleider Jannie Benthem

Workshop
Tijdens deze gevarieerde cursus ga je beelden maken met verschillende materialen zoals gips, klei, cement en papier. Elke dag krijg je een inspirerende opdracht aangeboden en uitleg over nieuwe materialen en technieken. Zo ga je het hoofd van een medecursist boetseren.Je maakt een beeld in de stijl van de kunstenaar Giacometti. En je gaat modelboetseren waarbij je alles over de verhoudingen van het menselijk lichaam leert. Ook ga je een mal maken waarmee je objecten uit de natuur gaat afdrukken. Om een mooi eindresultaat te krijgen leer je hoe je de gemaakte werkstukken kunt uithollen en patineren.
Deze cursus is zowel voor beginners als voor mensen met meer ervaring. Er is plek voor 5 tot 8 deelnemers.

Programma
Elke ochtend na het ontbijt werk je 3 uur onder leiding van Jannie in het atelier. Na de gezamenlijke lunch kun je zelfstandig in het atelier doorwerken of op een andere manier je tijd door brengen. Op vrijdagmiddag sluiten we de week af met een uitgebreide borrel en een expositie van de gemaakte werkstukken. Je vertrekt zaterdag na het ontbijt.

Kosten
Afhankelijk van de kamer ligt de prijs tussen de € 525,00 en € 615,00. Inbegrepen zijn de cursus, 6 overnachtingen, elke dag ontbijt en lunch en koffie/thee, een gezamenlijk welkomsdiner op zondagavond en afscheidsborrel op vrijdagmiddag. De materialen die je tijdens de cursus gebruikt worden ter plekke verrekend.

Contact
Informatie over verblijf en reserveringen: matheybeaudot@gmail.com.
Informatie over cursus: janniebenthem@hotmail.com.

  • portretboetseren