Voorjaarscursus sieraden maken (edelsmeden) 2023

Voorjaarscursus sieraden maken (edelsmeden) 2023
Deze workshop heeft geen beschikbaarheid meer !

Voor beschikbaarheid: mail naar matheybeaudot@gmail.com.

Van: 14 t/m 20 mei 2023.

Cursusleider

Jolande Prudon studeerde Kunstgeschiedenis van 1990-1995 en behaalde in 1996 haar docentenaantekening. Aan de kunstacademie in Arnhem volgde zij van 2000-2003 de deeltijdopleiding Gemengde techniek. Sindsdien legt ze zich toe op het maken van sieraden. Voorbeelden van haar werk vind je op Pinterest: Jolande Prudon / Home made Treasures.

Jolande Prudon

Workshop

Tijdens de cursus maak je kennis met verschillende materialen: messing, koper, zilver en hars, maar ook rubber of stof, kralen, vilt of papier. Je krijgt een indruk van wat er mogelijk is, maar je gaat er ook zelf mee aan de slag. Je ontwerpt je eigen sieraad, geïnspireerd door de materialen, en maakt het zo dat het bij jou past. In de loop van de week breid je je gebruik van de technieken en mogelijkheden uit aan de hand van opdrachten en eigen wensen. Aan het einde van de week kun je 2 tot 3 zelfgemaakte sieraden dragen. Ook is je rugzak dan gevuld met technieken waar je zelf eindeloos mee vooruit kunt.

Voor deze cursus is niet per se voorkennis vereist, wel creativiteit, geduld en enige handigheid. Heb je mooie afbeeldingen of oude sieraden die je zou kunnen verwerken in een object? Neem die vooral mee, misschien dat je er een plek voor vindt in een van jouw creaties!

Om iedereen ook echt de aandacht te kunnen geven die nodig is, is er plaats voor 4 tot 5 deelnemers.

Programma

In de ochtend, na het ontbijt, werk je van 9.30 tot 12.30 onder leiding van Jolande in het atelier. Na de gezamenlijke lunch werk je nog een uur door om vervolgens de middag verder naar eigen keuze in te delen*. Op woensdag is er geen programma en kun je de omgeving verkennen – bijvoorbeeld een mooie wandeling maken, het historische stadje Beaune bezoeken of deelnemen aan een wijnproeverij – maar je kunt natuurlijk ook lekker luieren in de tuin*. Op vrijdagmiddag sluiten we de week af met een uitgebreide borrel en een expositie van de gemaakte werkstukken. Je vertrekt zaterdag na het ontbijt.

* Het atelier is dan gesloten omdat het werken met vuur en zuren alleen onder begeleiding gebeurt. Buiten of ergens anders je werkstuk verder schuren of vijlen kan natuurlijk wel!

Kosten

Afhankelijk van de kamer ligt de prijs tussen de € 485,- en € 705,-. Dit is inclusief 16 uur begeleiding, gebruik van alle instrumenten en een basisset aan materialen zoals messing, koper, soldeer, zaagjes, schuurpapier. Andere materialen en zilver moeten wel apart afgerekend worden (zilver € 35,- per 10 x 3 cm). De prijs is inclusief welkomstdiner, ontbijt, 5 x lunch en afsluitende borrel.

Contact

Informatie over verblijf en reserveringen: matheybeaudot@gmail.com.
Meer informatie over de cursus: jwm.prudon@chello.nl.