Maken van beeldende notities

Het maken van beeldende notities

Voor beschikbaarheid: mail naar matheybeaudot@gmail.com.

Van: 18 september t/m 24 september 2022.

Cursusleider

Ine van Son werd opgeleid tot docent textiel-handvaardigheid aan de lerarenopleiding in Tilburg. In 2000 besloot ze zich echter volledig  te gaan richten op haar kunstpraktijk. Na ruim 20 jaar begint het nu toch weer te kriebelen. Ine wil haar ervaring graag delen. In september zal ze je daarom meenemen op een reis door de tuin (en verder).


Ine van Son

Ga met Ine op reis

Toen Ine een tijd in Ierland werkten(met weinig atelierruimte en heel veel indrukken) onderzocht ze de mogelijkheden om op een eenvoudige manier haar indrukken vast te leggen. Ze experimenteerde met frottage, collage, assemblage en monoprint. Allemaal eenvoudige technieken die snel resultaat geven. Ook experimenteerde ze met het bundelen van de resultaten in boekvorm.

Programma

In deze workshop ga je verschillende technieken ontdekken waarmee je impressies vast kunt leggen. Ine zal je in inwijden in de technieken van frottage, collage/assemblage en monoprint en laten spelen met de effecten van verschillende ondergronden (papier, karton, textiel) en gereedschappen (grafiet, krijt, acrylverf). Ook het bundelen tot een boekvorm komt aan de orde.
Na een inleiding kun je zelf aan de gang. Je kunt de tuin en ook de verdere omgeving als werkterrein verkennen. Op maandag werk je zowel de ochtend als de middag.
Dinsdag, woensdag en donderdag werk je de ochtend. De middag kun je zelf invullen; je kunt verder werken of de omgeving in.
Vrijdag kun je de laatste hand leggen aan je boekwerk. Ine is er dan de hele dag om je nog van tips te voorzien. Aan het eind van de dag worden de resultaten van de week in een kleine expositie samengebracht. Het gebruik van materialen en gereedschappen (papier, karton, textiel, grafiet, krijt, acrylverf, binddraad, verschillende lijmsoorten, kwasten/penselen, snijmatten etc.) is inbegrepen.

Kosten

Afhankelijk van de kamer ligt de prijs tussen ongeveer € 530,- en € 650,-. Dit is inclusief vijf cursusdagen, ontbijt, een welkomstdiner, 5x lunch en afsluitende borrel. Je kunt vrijblijvend een gespecificeerde prijsopgave opvragen.

Meer informatie

Over verblijf en reserveringen: matheybeaudot@gmail.com.
Over de workshop: inevanson@live.nl.