Zomerschool kruiden 2021

Zomerschool kruiden 2021

Voor beschikbaarheid: mail naar matheybeaudot@gmail.com.

Van: 8 tot 14 augustus 2021.

Cursusleider

Mijn naam is Nataschja Derks en ik ben gediplomeerd meester herboriste, ofwel een professioneel kruidenkenner of nog beter; kruidenvrouw. Ik woon samen met man en hond Doran in het natuurpark de Morvan in een oude fermette met een flink stuk land. Daar heb ik een kruidenatelier waar ik alle seizoenen kruidenbereidingen maak, planten kweek en workshops en cursussen geef.

Nataschja Derks

De natuur is onze oorsprong

Dat is het gedachtengoed van Kruidenatelier de Herboriste. Daarom, als we goed voor de natuur zorgen, zorgen we ook goed voor onszelf. Dat is wederkerig, de natuur zorgt ook goed voor ons. De natuur is een grote schatkamer met kruiden die onze gezondheid kunnen ondersteunen en ons kunnen helpen met het genezen van diverse kwalen. Met veel van deze kruiden kan je een natuurapotheek aanleggen.

Niet iets van vroeger maar juist nu toekomst!

In deze vijf cursusdagen leer je de basis om kruidenmiddelen maken: oliemaceraat, infusion, natuurlijke antibiotica, siroop, kruidenazijn, zalf en tinctuur. Je ontdekt de geneeskracht van kruiden uit de natuur.
De ochtend bestaat uit een theoriegedeelte en de voorbereidingen (kruiden plukken, determineren, kruiden op olie zetten etc.) voor de praktijk.
Het theoriegedeelte omhelst een stukje kruidengeschiedenis, het determineren van kruiden, dosering, contra-indicaties, aromatherapie, inhoudsstoffen en grondstoffenleer. Je leert hoe je kruiden het beste kunt oogsten, drogen en bewaren.
De theorie behandelen we zoveel mogelijk buiten, daar waar de kruiden groeien en bloeien.
In de middag, na de lunch (waarin kruiden niet zullen ontbreken) gaan we over op de praktijk; het maken van de kruidenbereidingen. Zorg voor volgende plaats in je koffer want je gaat naar huis met een flinke voorraad flesjes en potjes.

Zomerschool kruiden

Deze cursus mag je beschouwen als een serieuze introductie tot ‘herborisme’. Het woord bestaat niet maar ik introduceer het hierbij voor een leven met kruiden. Na afronding van deze cursus ben je in staat om op een veilige en juiste wijze een aantal kruiden voor jezelf en in huiselijke kring toe te passen. De kruidenmiddelen zijn gericht op vaak voorkomende kwalen als griep, verkoudheid, spierpijn, blessures, hoofdpijn, kleine wonden, buik en maagklachten enzovoorts.

Aankomst is op zondagavond waar we elkaar zullen ontmoeten bij een welkomstdiner.
Op maandagmorgen is de eerste ‘schooldag’.

Kosten

Afhankelijk van de kamer ligt de prijs tussen de € 685,- (zonder verblijf) en € 905,-.
Dit is inclusief:

  • Cursus ( € 535,- ) 5 hele dagen, inclusief syllabus en alle materialen (behalve alcohol voor de tincturen, daarover ontvang je een mail na inschrijving)
  • Ontbijt ( behalve als men niet overnacht )
  • 5 x lunch
  • Welkomstdiner op zondag
  • Afsluitende borrel met uitgebreide hapjes
  • Thee en koffie overdag

Contact

Informatie over verblijf en reserveringen: matheybeaudot@gmail.com.
Meer informatie over de cursus: info@deherboriste.com.