Fotoreis in de Bourgogne oktober 2024

Fotoreis in de Bourgogne

Voor beschikbaarheid: mail naar matheybeaudot@gmail.com.

Van: 4 t/m 9 oktober 2024.

Cursusleider

In 2009 ben ik, Marcel van Berkel, zelf op zoek gegaan naar een fotoreis in Frankrijk. Nu, jaren later, heb ik inmiddels 21 fotoreizen georganiseerd in Frankrijk. Drie jaar geleden kwam ik terecht in de Bourgogne. Altijd de wens gehad om daar weer terug te keren. Dat gaat dus eindelijk gebeuren in 2024! Voor meer informatie: www.fotoschooldenhaag.nl.

Workshop

Eind september, begin oktober worden de druiven geplukt in de Bourgogne. De verkleurde druivenbladeren toveren het landschap in prachtige herfsttinten. Het is een van de mooiste periodes om te fotograferen. Bovendien is het weer vaak nog erg aangenaam.

Of je nu beginner of gevorderd bent, de Bourgogne is prachtig en biedt zoveel moois dat iedere fotograaf aan zijn of haar trekken komt. Beginnende fotografen krijgen ondersteuning om de camera beter te leren kennen. Voor de gevorderde fotografen is er uitdaging genoeg om beter te gaan fotograferen. Voor de liefhebbers van wijn kan ik alvast melden dat we natuurlijk een wijnproeverij gaan organiseren!

De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers, dus is er genoeg tijd voor individuele aandacht.  De inmiddels traditionele fotobespreking aan het eind van de dag is dé manier om beter te fotograferen. Je levert per dag een aantal foto’s in die vervolgens worden besproken. Daar leer je pas van! Je ontvangt tips en trucs om je foto’s in Lightroom en Photoshop te verbeteren.

Het aanbod is zeer gevarieerd, dus van verveling is geen sprake!  We gaan vier volle dagen fotograferen. Maak kennis met diverse technieken, zoals het werken met lange sluitertijden, flitsers, filters, HDR, etc. Bij minder weer wordt het programma daarop afgestemd om alles uit je camera te halen!

Welke camera je hebt maakt niet uit, maar een camera waarmee je de sluitertijd en diafragma handmatig kan aanpassen is wel een pré. Heb je geen camera? Het is zelfs mogelijk kosteloos een spiegelreflex of systeemcamera te gebruiken gedurende de cursus.

Programma

Na het ontbijt (de planning is om rond 08.30 aan te tafel te gaan) beginnen we om 09.15 met een introductie of thema.  Bijvoorbeeld over compositie, landschapsfotografie of lange sluitertijden. Rond 10.30 uur gaan we op stap.

Om 19.00 uur gaan we aan tafel voor het diner. Tijdens een avond staat er nog een spannende avondworkshop op het programma! Een ding is zeker…je komt thuis met geweldige foto’s en een hele mooie ervaring.

Kosten

Afhankelijk van de kamer ligt de prijs tussen ongeveer € 550,- en € 750,-. Dit is inclusief vier cursusdagen, inclusief ontbijt , lunchpakket en 5x diner. Je kunt vrijblijvend een gespecificeerde prijsopgave opvragen.

Contact

Informatie over verblijf en reserveringen: matheybeaudot@gmail.com.
Meer informatie over de cursus: info@fotoschooldenhaag.nl.