Zomercursussen schilderen 2021

Zomercursussen schilderen in de Bourgogne 2021

Voor beschikbaarheid: mail naar matheybeaudot@gmail.com.

Van:  27 juni t/m 3 juli en van 22 augustus t/m 28 augustus 2021.

Cursusleider

In de zomer van 2021 verzorgt Ine de Cock weer de cursus schilderen. Cursisten worden individueel begeleid. Beginners worden stap voor stap begeleid, als je al ervaring hebt kun je zelfstandig werken en word je van goede tips voorzien. In het huis bevindt zich een volledig geoutilleerd atelier maar er kan ook buiten gewerkt worden, onder de overkapping of in de tuin. De maximale groepsgrootte is 8 personen. Kijk ook eens op de website van Ine: http://www.artine.nl. Je kunt ook telefonisch met haar contact opnemen (06-176 660 91).

Schilderen

‘Bij de keuze van het onderwerp (eventueel geïnspireerd door de omgeving) begeleid ik je individueel, waarbij compositie, perspectief en kleurgebruik aan de orde komen. Nadat het onderwerp is uitgewerkt in schetsvorm (potlood/houtskool) kun je kiezen om een ‘traditioneel’ schilderij te maken (acryl), of een werk te maken in gemengde technieken (mixed media*)’. Doeken en verf kunnen zelf meegenomen of ter plekke aangeschaft worden.

Programma

Zondag: aankomst en kennismaking (diner). Maandag en vrijdag werken we ‘s ochtends en ‘s middags. Dinsdag, woensdag en donderdag wordt er ‘s ochtends onder begeleiding gewerkt, ‘s middags kan je vrij werken of de streek verkennen (vrij programma/excursie). Vrijdagmiddag zitten we met een hapje en drankje rond de gemaakte werken. Vertrek zaterdag na het ontbijt.

Kosten

De prijs van de cursusweek (inclusief logies) varieert van € 525,- tot € 585,- afhankelijk van verblijf in een kamer met- of zonder wastafel. Deze prijzen zijn inclusief ontbijt, lunch, welkomstdiner op zondag, afsluitende borrel met hapjes op vrijdag, het gebruik van materialen ( kwasten, ezels, etc.) en toeristenbelasting, maar exclusief doek en verf. Op dinsdag en donderdag bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een drie gangen diner, € 20,- per persoon.
Het is ook mogelijk alleen een cursus te boeken (€ 300,- inclusief kennismakingsdiner en borrel op vrijdag). In de omgeving van de cursuslocatie bevinden zich een aantal restaurants, hotels, chambres d’hôtes en campings. Het natuurpark Le Morvan ligt op circa 20 km. De afstand tot de cursuslocatie vanaf Utrecht is 780 km.

Contact

Informatie over verblijf en reserveringen: matheybeaudot@gmail.com.
Meer informatie over de cursus: ine.decock@xs4all.nl.

* Mixed media is geen strak afgebakend begrip. Op een vrije, associatieve manier wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, vaak nog herkenbaar in hun oorspronkelijke hoedanigheid. Collage wordt gezien als de oervorm.