Beeldhouwen en schilderen 2020

Zomercursussen beeldhouwen en schilderen in de Bourgogne

Voor beschikbaarheid: mail naar matheybeaudot@gmail.com.

Van:  23 – 29 augustus 2020.

Cursusleider
In de zomer van 2020 verzorgt Ine de Cock weer cursussen beeldhouwen en schilderen.
Cursisten worden individueel begeleid. Beginners worden stap voor stap begeleid, als je al ervaring hebt kun je zelfstandig werken en word je van goede tips voorzien. In het huis bevindt zich een volledig geoutilleerd atelier maar er kan ook buiten gewerkt worden, onder de overkapping of in de tuin. De maximale groepsgrootte is 8 personen. Je kan kiezen tussen een week schilderen of beeldhouwen.

Beeldhouwen
Na een korte inleiding over stenen en gereedschap maak je naar eigen ontwerp een (tuin-)beeld, je kunt kiezen tussen speksteen, albast en serpentijn. De steen kan zelf meegenomen worden of ter plekke aangeschaft worden.

Schilderen
Bij de keuze van het onderwerp (eventueel geïnspireerd door de omgeving) begeleid ik je individueel, waarbij compositie, perspectief en kleurgebruik aan de orde komen. Nadat het onderwerp is uitgewerkt in schetsvorm (potlood/houtskool) kun je kiezen om een ‘traditioneel’ schilderij te maken (acryl), of een werk te maken in gemengde technieken (mixed media *). Doeken en verf kunnen zelf meegenomen of ter plekke aangeschaft worden.

Data
Van 23 – 29 augustus 2020. Zondag: aankomst en kennismaking (diner). Maandag en vrijdag werken we ‘s ochtends en ‘s middags. Dinsdag, woensdag en donderdag wordt er ‘s ochtends onder begeleiding gewerkt, ‘s middags kan je vrij werken of de streek verkennen (vrij programma/excursie). Vrijdagmiddag zitten we met een hapje en drankje rond de gemaakte werken. Vertrek zaterdag na het ontbijt.

Kosten
De prijs van de cursusweek (inclusief logies) varieert van € 525,- tot € 585,- afhankelijk van verblijf in een kamer met- of zonder wastafel. Deze prijzen zijn inclusief ontbijt, lunch, welkomstdiner op zondag, afsluitende borrel met hapjes op vrijdag, het gebruik van materialen (bokken, beitels, schuurpapier, kwasten, ezels, etc.) en toeristenbelasting, maar exclusief steen, doek en verf. Op dinsdag en donderdag bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een drie gangen diner, €20,- per persoon.

Het is ook mogelijk alleen een cursus te boeken (€ 300,00 inclusief kennismakingsdiner en borrel op vrijdag). In de omgeving van de cursuslocatie bevinden zich een aantal restaurants, hotels, chambres d’hôtes en campings. Het natuurpark Le Morvan ligt op circa 20 km. De afstand tot de cursuslocatie vanaf Utrecht is 780 km.

Contact
Voor nadere informatie over de cursus kun je mailen met Ine ine.decock@xs4all.nl, of Thera en Maarten via matheybeaudot@gmail.com voor informatie over het verblijf en reserveringen. Natuurlijk kan je ook telefonisch contact opnemen (06-17666091). Kijk ook eens op de website van Ine http://www.artine.nl.

* Mixed media is geen strak afgebakend begrip. Op een vrije, associatieve manier wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, vaak nog herkenbaar in hun oorspronkelijke hoedanigheid. Collage wordt gezien als de oervorm.