Er op uit

De Bourgogne geeft volop aanleiding te gaan fietsen, wandelen, zwemmen… Naast het bezoeken van steden, chateau’s of domaines is er veel te ontdekken.

Fietsen

Van Beaune naar Santenay slingert een fietsroute 21 km tussen de wijngaarden door. In Tournus begint de Voie Bleue, een fietspad deels over jaagpaden langs de Saône, tot aan Mâcon. Langs het Canal du Centre loopt een Voie Verte, 30 km van Saint-Léger-sur-Dheune naar Chalon-sur-Saône. Veel informatie over fietsen in de Bourgogne vind je hier. In de Morvan liggen veel fietsroutes voor MTB.
Vrienden van ons hebben 10 fietsroutes uitgezet die starten vanuit ons huis. De routes zijn gedetailleerd beschreven en ingetekend op een kaart. Ook staan de lengte en zwaarte van de routes vermeld. De routes lopen over Voies Vertes en rustige landwegen. Een voorbeeld staat hier.

Wandelen

Couches heeft een wandelgidsje samengesteld met 12 itinéaires. Je kunt die van ons gebruiken maar hij is ook te koop bij het Office de Tourisme. Het gidsje is hier in te zien. De routes gaan over kleine verharde weggetjes, maar vooral over onverharde paden, soms midden door het bos, soms boven over de heuvels. Alles op maar enkele kilometers van ons huis.
Een aantal van die wandelroutes hebben we gelopen. Daarvan hebben we tracks zodat je een wandeling ook met de gps of een mobiele telefoon kunt volgen.

Zwemmen

Dicht bij Couches ligt het Etang de Montaubry, maar er zijn vele meren in de omgeving waar gezwommen mag worden. Kijk voor een overzicht van goedgekeurd water hier.

Dit is een kaart van goedgekeurd zwemwater in 2018: CarteBaignadeBFC_2018.